Your system is running in low-graphics mode after restart. Ubuntu home folder full.

Hurtigfix:
– Boot opp Ubuntu live cd
– Åpne terminalvindu og slett xsession-errors filen i home folder.

Etter å ha fått denne kjedlige feilen noen ganger vil eg dele en rask omgåelse av problemet som får Ubuntu 12.04 og sikkert de andre versjonene til å virke igjen.

Symtom:
Du får beskjed om at disken snart er full eller du legger merke til at det er lite plass igjen i forhold til forventet diskplass. Kjør gjerne disk analyzer verktøy for å se. De er da /home/user folder som fylles opp. Om det blir for fullt på disken kommer problemet med en restart av ubuntu som i overskrift. Den kan ha mange varianter men som oftest så stopper booting av ubuntu med at du ikkje kommer til login konsoll. I mitt tilfelle stopper den med en melding om low graphic mode og når en går videre så kommer man til speech-dispatcher disabled edit /etc/default/speech-dispatcher. Da er det full stopp.

Løsning:
Bruk ubuntu live cd og start opp med. I vmware kan man bruke en iso diskavbildning med ubuntu. på fysisk maskin må man ha cd. Bruk versjonen som heter try ubuntu som ikkje installerer ubuntu på nytt på hardisken. Gå inn i home folder som nå ligger som egen harddisk (heter gjerne størrelsen på disk om den ikkje har fått eget navn) Trykk Ctrl+H som da viser skjulte filer og bla ned til xsession-errors. Du ser fort om du høyreklikker denne og velger egenskaper om den har spist opp diskplass. Slett den gjennom terminalvindu med sudo rm /sti/ til/ filen./ Start ubuntu på nytt uten live cd. Da skal du kunne logge på som normalt.

 

One Comment:

  1. Nice post. I was checking constantly this weblog and I am inspired! Extremely helpful information particularly the ultimate section 🙂 I maintain such information a lot. I was seeking this certain information for a long time. Thank you and good luck.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.